Yu di Tera - Kind van het Eiland
“Yu Di Tera - Het Kind van het Eiland” is een cultureel project. Met dit project streven we ernaar om de unieke identiteit en diversiteit van de Curaçaose gemeenschap te belichten en te vieren. Het project fungeert als een platform voor uitwisseling, dialoog, inspiratie, motivatie en creatieve expressie, waarbij de unieke stemmen en verhalen van de eilandbewoners centraal staan.
Als gast nodigen wij artiesten uit afkomstig van het eiland Curaçao die het nationaal en/of internationaal gemaakt hebben of hard aan de weg timmeren. In een intieme setting nemen zij ons mee op reis door middel van hun persoonlijke verhalen, hun opvoeding, inspiratiebronnen en levenslessen. Ook staan wij stil bij wat voor invloed het eiland Curaçao gehad heeft op het tot stand komen en ontplooien van hun levenswerk, kunst en muziek, maar ook op de manier waarop zij de dag van vandaag in het leven staan.
“Met dit project hopen wij Curaçao en haar "kinderen" in een positieve spotlight te zetten.”
Met dit project hopen wij Curaçao en haar "kinderen" in een positieve spotlight te zetten. Ons doel is om een platform te bieden waar Curaçaoënaars hun stem kunnen laten horen, hun verhalen kunnen delen en een gevoel van verbondenheid en trots kunnen ervaren over hun erfgoed en gemeenschap. We hopen hiermee meer bewustwording alsmede waardering te creëren voor de kracht van het eiland, zijn artiesten, muziek, taal en cultureel erfgoed.
Verder streven wij ernaar bruggen van diepere verbinding te slaan tussen verschillende samenlevingsgroepen in Rotterdam door mensen te inspireren tot een dieper begrip en waardering voor het eiland, zijn cultuur en zijn gemeenschap.
Curaçaoënaars vormen immers een aanzienlijk deel van de Rotterdamse samenleving. Door andere gemeenschappen in Rotterdam kennis te laten maken met het eiland Curaçao, zijn cultuur, verhalen en zijn “kinderen”, willen we begrip creëren voor wie zij zijn, wat ze doen en waarom. Deze interactie bevordert niet alleen de verbinding tussen verschillende gemeenschappen, maar verhoogt ook het bewustzijn ten opzichte van de Curaçaose gemeenschap. Ons streven is om een inclusieve en tolerante samenleving te bevorderen waarin culturele diversiteit wordt gevierd en gewaardeerd.
Doelgroep
De doelgroep van het project "Yu Di Tera - Het Kind van het Eiland" bestaat uit de Curaçaose gemeenschap, artiesten en creatieve individuen van Curaçaose afkomst (nationaal of internationaal succesvol of aan hun carrière werken), en diverse samenlevingsgroepen met verschillende achtergronden in Rotterdam.
Dit project beoogt verbinding en solidariteit te creëren tussen deze groepen door het delen van persoonlijke verhalen, uitwiseling van ideeën, open dialoog, het vieren van diversiteit en het vergroten van begrip en waardering binnen de Rotterdamse gemeenschap. Deze gezamenlijke ervaringen bevordert de sociale cohesie en inclusiviteit in de Rotterdamse samenleving.